Green Day

26. září 2012 v 19:50 | Harlequin |  Hudobné skupiny
Green Day je americká pop punková až punk rocková skupina, ktorá vznikla v roku 1987 v Californii v USA. Predchodcom skupiny bola skupina Sweet Children. "Green Day" znamená "deň, kedy sa len húli". Je celosvetovo známou a uznávanou skupinou a je označovaná za špičku punkovej a rockovej hudby na svete, preslávil ju najmä album American Idiot. Členmi skupiny sú Billie Joe Armstrong (Spev a gitara), Mike Dirnt (Basgitara, sprievodný spev a vokály) a Tré Cool (Bicie).Green Day majú na svojom konte 13 ocenení Grammy a celosvetovo predaných 105 miliónov albumov.

Diskografia
1992 - Kerplunk!
1994 - Dookie
1995 - Insomniac
1997 - Nimrod
2000 - Warning
2012 - ¡Uno!
2012 - ¡Dos!
2013 - ¡Tré!

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama